UVJETI KORIŠTENJA

Opće odredbe

Kupci mogu biti pravne i fizičke osobe s područja Republike Hrvatske ili drugih država ukoliko između istih postoji sporazum o trgovini robom i uslugama. THM-informatika d.o.o. obvezuje se na poslovanje u skladu sa legitimnim zakonima važećim na području Republike Hrvatske kao i poštivanju svih zakonskih normi u međunarodnoj trgovini robom i uslugama. THM-informatika d.o.o. se obvezuje na zaštitu svih privatnih podataka koje kupac tijekom naručivanja robe, procesa registracije i međusobne komunikacije kaže, pošalje e-mailom ili upiše.


Rok isporuke

Rok isporuke u našoj poslovnici, ili predaja proizvoda dostavnoj službi ukoliko ste zatražili dostavu, iznosi od 2-4 radna dana nakon što uplata postane vidljiva na našem računu (ili potvrđena narudžba uz plaćanje pouzećem). Ukoliko želite proizvod podići osobno u našoj poslovnici i prethodno platiti virmanom, općom uplatnicom ili internet bankarstvom, rok isporuke je 2-4 radna dana od zaprimanja Vaše uplate. Ukoliko se radi o proizvodima sa dužim rokom isporuke, o tome ćete biti na jasan i razumljiv način obaviješteni u statusu raspoloživosti svakog proizvoda na našim stranicama. Ukoliko želite ubrzati rok isporuke kontaktirajte nas telefonom da potvrdimo najkraći rok isporuke. U slučaju nemogućnosti isporuke traženih proizvoda THM-informatika d.o.o. se obavezuje vratiti sva uplaćena sredstva uplatitelju (kupcu) koja je isti položio na račun tvrtke THM-informatika d.o.o. u svrhu kupnje proizvoda koje nije moguće isporučiti.


Plaćanje

Proizvode na našim internet stranicama možete platiti jednim od ponuđenih načina plaćanja. Za svaku uplatu izdajemo R1 račun koji dobijete prilikom preuzimanja proizvoda ili usluge. Cijene su izražene u kunama i uključuju PDV. Plaćanje se vrši sukladno trenutnim sigurnosnim uvjetima plaćanja putem interneta u državi, te virmanom (općom uplatnicom), pouzećem, ili deviznom doznakom. Podaci o računima nalaze se u svakom dokumentu koji vam dostavimo po kojem možete izvršiti uplatu. Sva plaćanja izvršit će se u hrvatskoj kuni. Ukoliko plaćate deviznom doznakom doći će do manje promjene iznosa zbog konverzije. Iznos kojim će vaš račun biti terećen, izračunava se konverzijom cijene u Eurima iz hrvatske kune prema trenutnom prodajnom tečaju PBZ na dan uplate.


Izjava o sigurnosti online plaćanja

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima. Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke. Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje. Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.


Povrati

ukladno Zakonu o zaštiti potrošača fizička osoba Kupac ovlaštena je jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno isporuke zadnjeg proizvoda iz narudžbe.

Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti na ovom linku.

Ugovor možete jednostrano raskinuti koristeći spomenuti obrazac ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor na trajnom mediju.

Pravo na jednostrani raskid ugovora Zakonom je isključeno u više slučajeva i ti slučajevi opisani su u tablici koju možete pogledati OVDJE. THM-informatika d.o.o. utvrđuje uvjete povrata - postotke umanjenja iznosa povrata kupcu uslijed umanjenja vrijednosti proizvoda. U suradnji sa servisom određuje u koju kategoriju spada vraćeni proizvod nakon primitka proizvoda.Obavijest o statusu vraćenog proizvoda i ostvarenom iznosu povrata primit ćete u roku od 10 dana putem e-maila. Povrat novčanih sredstava bit će odrađen najkasnije u roku od 5 dana od datuma upućivanja obavijesti.

Prema Zakonu o zaštiti potrošača dužni ste sami snositi izravne troškove primanja (ukoliko to uvjeti dostave određuju) i povrata proizvoda ako koristite svoje pravo na jednostrani raskid ugovora. U slučaju da naručite robu i odbijete ju primiti bez razloga (ambalaža nije oštećena), THM-informatika ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova slanja i povrata proizvoda.

Preporuka:

  • da dobro pogledate karakteristike proizvoda koji su navedeni u ponudi na www.thm.hr prilikom izbora proizvoda
  • da ne preuzimate proizvod ako je ambalaža oštećena, nego dostavljaču skrenete pažnju na oštećenje ambalaže i zatražite da proizvod vrati nama, jer se u suprotnom smatra da ste preuzeli proizvod s neoštećenom ambalažom
  • ako je ambalaža neoštećena i preuzeli ste proizvod, pažljivo skinite ambalažu uz što manje oštećivanje jer oštećena ambalaža umanjuje vrijednost proizvoda
  • da pregledate proizvod i ako ima vidljivih oštećenja (npr. slomljen je dio, ogreben proizvod što je nastalo uslijed transporta ili skladištenja) što prije nas obavijestite i vratite proizvod bez da ste ga koristili
  • ako proizvod nema vidljivih oštećenja, pregledajte ga (npr. aktivirajte uređaj na struju ili bateriju) i ako niste zadovoljni možete ga vratiti, ali nemojte proizvod koristiti
  • da za proizvode koje je potrebno montirati/pustiti u rad obavezno kontaktirate ovlašteni servis jer bez toga će svaki neovlašteno montirani/pušten u rad proizvod spadati u kategoriju oštećenog proizvoda

Pojedini proizvodi imaju specifična svojstva (klima uređaji, printeri, mobiteli, tablet računala, prijenosna računala, stolna računala, all-in-one računala, televizori, igrače konzole, auto navigacije) zbog kojih nije moguće provjeriti njihovu funkcionalnost bez rukovanja proizvodom. Iz tog razloga za ovakve proizvode nismo u mogućnosti izvršiti povrat uređaja koji je raspakiran iz orginalne ambalaže.

THMI odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima posebice Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske.

Više detalja možete naći na stranicama Ministarstva gospodarstva: http://potrosac.mingo.hr/hr/potrosac/clanak.php?id=12616


Jamstvo

Za svaki proizvod na našim internet stranicama postoji jamstveni rok. Prilikom preuzimanja proizvoda dobiti ćete ispunjeno jamstvo sa datumom kupnje i serijskim brojem proizvoda. U jamstvenom listu su navedeni uvjeti jamstva i popis ovlaštenih servisa gdje svoje jamstvo možete ostvariti.

Strogo zabranjeno je bilo kakvo djelovanje na naš sustav poslovanja kao i lažiranje podataka te će svaki takav pokušaj odmah i bezuvjetno biti proslijeđen nadležnim institucijama.


Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka i njihovom korištenju

THM-informatika d.o.o obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca (na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza), informirati kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dati kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici tvrtke THM-informatika d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.